Farebné trendy roku 2020

Farebné trendy pre rok 2020 zverejnila spoločnosť Shutterstock, ktorá každoročne na základe analýzy dát o sťahovaní obrázkov v rámci celého sveta spracováva farebné trendy pre nadchádzajúci rok. Vo svojej analýze porovnáva stovky miliárd pixelových údajov zo všetkých sťahovaných obrázkov. Po dôkladnom zmapovaní  každého pixelu do najbližšieho pomenovaného hexadecimálneho kódu následne určí, ktoré farby mali najväčší rast medzi predchádzajúcim a súčasným rokom. 

Vo Farebných trendoch pre rok 2020 sa v prvej trojke umiestnili nasledujúce farby: 

  • Lush Lava,
  • Aqua Menthe,
  • Phantom Blue.

Lush Lava

Lush Lava #FF4500

 

Odvážna žiarivá zmes oranžovej a sýtej červenej. Táto vzrušujúca farba, ktorá ľahko púta pozornosť, predstavuje ideálny nástroj pre spoločnosti, ktoré sa snažia na prvý pohľad upútať na svoju značku. Z kultúrneho hľadiska  táto farba v Ázii symbolizuje šťastie, lásku a dobré zdravie.


Aqua Menthe 

Aqua Menthe #7FFFD4

Aqua Menthe #7FFFD4

 

Aqua Menthe je zmesou azúrovej a mätovej – dvoch farieb, ktoré sú samy o sebe príjemné pre oči, ale v spoločnej kombinácií vytvárajú až dychberúci odtieň. Tento jasný, no vyrovnaný tón, je ideálny pre hravé, svieže a moderné spoločnosti. 


Phantom Blue 

Phantom Blue #191970

Phantom Blue #191970

 

Väčšina tmavých tónov vyjadruje stabilitu, dôveryhodnosť a sofistikovanosť  a inak tomu nie je ani pri Phantom Blue. V minulosti tento odtieň obľuboval aj veľký umelec Van Gogh, ktorý ho použil na dramatickú ilustráciu oblohy okolo žiariaceho mesiaca.


Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *